2023. március 27., hétfő

🧡A DEPRISSZIÓ LEGYŐZÉSE🧡

💞Reménykedj az Úrban, ő megsegít téged.”  (Példabeszédek 20:22)

A depresszió nagyon is valós. Elszigetelté, magányossá és reménytelenné tehet minket…mintha körülöttünk minden szétesne.

A sátán a depressziót használja, hogy megfosszon embereket a spirituális erejüktől és szabadságuktól – arra vágyik, hogy sötét gondolatokkal és lehangoltsággal töltse meg a fejünket és ledöntsön bennünket lelkileg. 
De Isten segíteni szeretne nekünk, hogy depresszió nélkül, szabadon tudjunk élni. 
Fel akar tölteni minket az Ő örömével, reményével és várakozásaival, miszerint jó dolgok fognak történni az életünkben.

Fontos része a depresszió elleni harcunknak az érzelmeink legyőzése. Mindig lesznek érzelmeink …sosem fognak eltűnni. Viszont képesek vagyunk az érzéseinket a döntéseink mellé állítani.

Mikor a depresszió támad, úgy érezzük fel kell adnunk a harcot. Viszont a döntő az, hogy hogyan reagálunk a depresszióra. 1 Péter 2:3 azt mondja, állj ellen a gonosznak az elejétől fogva. 
Nagyon fontos, hogy már az elején ellenálljunk a depressziós érzéseknek, mert minél tovább engedjük, hogy maradjanak, annál nehezebb lesz ellenállni nekik!

Időnként mindegyikünknek csalódásokkal kell megküzdenie, ez az élet része. 
De ha megengedjük, a csalódásaink kedvtelenséghez vezethetnek… és a kedvtelenség pedig depresszióhoz.

Már évek óta mondom: Ha nem engeded meg a gonosznak, hogy lenyűgözzön azzal, amit tesz, akkor nem fog tudni elnyomni, és ha nem tud elnyomni téged, akkor nem is lesz képes arra, hogy elcsüggesszen. Ellenállni a gonosznak az első próbálkozásától fogva az egyik legfontosabb dolog, amit tehetsz.

Egy Bibliai Recept a Depresszió Ellen:
Tudom, hogy a depressziót néha fizikai vagy kémiai egyensúlyzavar is okozhatja, és ezt a lehetőséget nem is akarom kizárni. Viszont sok embernél a depresszió egy spirituális probléma… és a Bibliában található egy jó útmutatás arra, hogyan lehet leküzdeni ezt.

A Filippi 4:4 azt mondja, Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek.
A fájdalmunk közepette a legjobb dolog, amit tehetünk, az az, ha dicsőítjük az Urat. 

Miért? Mert, ha azt választjuk, hogy Istenre szegezzük a figyelmünket és örvendünk a jó dolgoknak, amiket Ő tett, akkor Őt nagyobbá tesszük, mint a problémáinkat.

Szeretem a Zsoltárok könyve 16:11-et. Ez azt mondja, Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké. Amikor dicsőítjük Istent, akkor meghívjuk Őt az életünkbe. Ő helyettesíti a kedvtelenségünket az örömével és békéjével…reményt ad nekünk és új életet lehel a helyzetünkbe.

Az elme is fontos szerepet játszik a depresszió leküzdésében. Tudtad, hogy amiről gondolkodsz az képes az életed minden részét befolyásolni? Ezért is olyan fontos, hogy felfrissítsd az elmédet Isten ígéreteivel a Bibliából.

Minél több időt töltesz el Isten Igéjének olvasásával és azon való gondolkodással, annál jobban beléd ivódik és elkezd megváltoztatni belülről. A Zsidók 4:12 azt írja, hogy Isten Igéje „élő és ható”. 
Képes arra, hogy megváltoztassa, hogyan nézel önmagadra és a jövődre is. 
Ahogy megtöltöd az elméd azzal, amit Isten mond rólad és meggyőződéssel állítod az Ő ígéreteit, reménnyel fogsz feltöltődni és épülni fog a hited.

Nem tudjuk az összes körülményünket irányítani, és sosem leszünk teljesen szabadok fájdalomtól és csalódástól, de nem kell, hogy engedjük, hogy ami ma történik az elrontsa a holnapunkat.

Van választási lehetőségünk. Meg tudjuk változtatni a helyzetünket azzal, hogy eldöntjük, hogy elengedjük azt a szituációt, ami miatt kedvetlenek vagy depressziósak vagyunk és elindulunk a jó dolgok felé, amiket Isten tervezett a jövőnkbe.

A depressziónak nem kell irányítania az életedet. Bármin is mész keresztül, Isten szeretne segíteni és készen van arra, hogy a fájdalmadat valami jó dologgá tegye.

1 megjegyzés:

  1. Minden szóval egyetértek, de többet kellene tudnunk erről az eshetőségről is: "Tudom, hogy a depressziót néha fizikai vagy kémiai egyensúlyzavar is okozhatja, és ezt a lehetőséget nem is akarom kizárni. "---sajnos egyre több a betegség depresszió. Ilyenkor is kapaszkodunk az úrba, de nagyon-nagyon nehéz és fontos,hogy megfelelő orvoshoz jusson a depressziós BETEG ,aki ráadásul hívő és emiatt még nagyobb a lelkiismeret furdalása,mert úgy gondolják a legtöbben,hogyha hívő vagyok, akkor nem lehetek depressziós. Saját élet tapasztalat.

    VálaszTörlés