2022. május 20., péntek

MEGELEGÉDETTEN ÉLNI!

„Valóban nagy nyereség a kegyesség megelégedéssel.” 1Tim 6:6


A Biblia azt mondja, hogy nagy nyereség számunkra a kegyesség megelégedéssel. Én ebből azt értem, hogy egy kegyes ember, aki megelégedett, a lehető legjobb helyen van.

Az örömünk ugyanis nem abból fakad, hogy minden rendben van az életünkben és rendezettek körülményeink, hanem abból, hogy mi van a szívünkben. A világ például tele van olyan emberekkel, akiknek mindenük megvan és mégsem boldogok. Sőt, igazából pont ők a legboldogtalanabbak, pedig úgy tűnik, mindenük megvan.

A megelégedettség nem a népszerűségből fakad, vagy abból, hogy mennyi pénzed van, vagy milyen pozíciót töltesz be a munkahelyeden vagy bizonyos társadalmi körökben. Nem az iskolai végzettségedtől függ, vagy hogy hol születtél. A megelégedettség egy szívbeli hozzáállás.

Senki nem boldogabb egy valóban hálás és megelégedett embernél.
A megelégedett szó azt jelenti, hogy „valaki annyira megbékült a helyzetével, hogy mindegy mi történik, semmi nem zavarja meg ezt, de természetesen vágyik változásra.”

Mindannyian szeretnénk, ha a dolgok jobban mennének. De nem kell, hogy zavarjon, ahol épp most tartasz. Választhatod azt is, hogy elhiszed, hogy Isten munkálkodik, és a dolgok változnak. És a rendelt időben meg fogod látni ennek eredményét.

Az élet a választásainktól függ…válaszd a megelégedettséget az életed minden napján! Nem ronthatod el, ha ezt teszed.

Ima:
Istenem, szeretnék elégedett lenni azzal, ahol most tartok. Adj erőt, hogy minden nap a megelégedettséget válasszam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése