2022. november 13., vasárnap

HOGYAN IMÁDKOZZUNK TEHÁT SZELLEMBEN?

💞,,Minden alkalommal, minden imádsággal és könyörgéssel imádkozzatok a Szellem által."
(Efézus 6:18)

"Ti pedig, szeretteim", őrizzétek meg magatokat Isten szeretetében az által, hogy "épüljetek szentséges hitetekben, imádkozzatok a Szent Szellem által." (Júdás 1:20-21)

Amikor összekapcsolódunk az Ő jelenlétével, együtt működünk az Ő vezetésével, és engedjük, hogy erővel töltse meg az imáinkat, akkor szellemben imádkozunk.

Amikor az Ő irányítását követjük, nem csupán azt mutatja meg nekünk, hogy melyek a megfelelő dolgok, amelyekért imádkoznunk kell, hanem az erőt is megadja az imádkozáshoz.

"Ugyanakkor a Szellem is segítségére van a mi erőtlenségünknek. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, amint kellene, de maga a Szellem esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Szellem gondolata, mert Isten szerint esedezik a szentekért." (Róma 8:26-27)

A lényeges dolog, hogy engedjük az Ő megnyilvánulásait - érzelmeit és nyelvezetét - összhangba kerülni a mi érzelmeinkkel és nyelvezetünkkel. Ezt jelenti szellemben imádkozni.

A szellem számos módon kifejezi magát rajtunk keresztül. Dicséri Istent és hálát ad neki különbözőféle énekeken keresztül.

"Beszélgessetek egymás között zsoltárokban, dicséretekben és szellemi énekekben; énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, mindenkor mindenért hálát adva a mi Urunk Jézus Krisztus nevében az Istennek és Atyának." (Efézus 5:19-20) Talán ragaszkodással kiált fel, és kifejezi gyermeki szükségét az "Abba" iránt,
"Mivel pedig fiak vagytok, Isten elküldte Fiának Szellemét a szívünkbe, aki ezt kiáltja: Abba, Atya!" (Galata 4:6) vagy kinyilvánítja Krisztus bámulatos fennhatóságát egy lehetetlennek tűnő helyzet felett.

"Mert tudjátok meg, hogy senki sem mondja Jézust átkozottnak, aki Isten Szelleme által szól, és senki sem mondhatja, hogy Jézus Úr, hanem csak a Szent Szellem által." (1Korinthus 12:3)

A Szellem imanyelv-gyűjteménye tartalmazza az Isten fenséges és Krisztus áldozata iránti mély imádatot,"A királyi székből pedig villámlások, mennydörgések és szózatok jöttek ki, és hét tűzlámpás égett a királyi szék előtt, amely az Istennek hét Szelleme." (Jelenések 4:5)


És könyörgéseket is Jézus visszajöveteléért "És a Szellem és a menyasszony ezt mondják: Jövel!
És aki hallja, ezt mondja: Jövel! És aki szomjúhozik, jöjjön el; és aki akarja, vegye az élet vizét ingyen." (Jelenések 22:17)


A Szent Szellem a nyelvek terjedelmes kincstárával rendelkezik mindenféle helyzet és érzelem számára, amellyel szembesülhetünk. A lényeg a következő.

A Szellemben való imádkozás azt jelenti, hogy közel kerülünk Őhozzá, érzékeljük az Ő lelkiállapotát, halljuk a hangját, és együttműködünk az Ő konkrét megnyilvánulásával az adott pillanatban.

Daniel Kolenda -


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése