2022. november 13., vasárnap

RÉSZEGEDJ MEG a SZELLEMTŐL

Nézzük most meg az Efézus 5:18-20-at! Van még valami más is, ami történik veled, ha elkezdesz Szellemben imádkozni:

És meg ne részegedjetek bortól, miben kicsapongás van: hanem teljesedjetek be Szent Szellemmel, beszélgetve egymás között zsoltárokban és dicséretekben és szellemi énekekben, énekelve és dicséretet mondva szívetekben az Úrnak, hálákat adva mindenkor mindenért.

Amikor Szellemben imádkozol, akkor betöltekezel. Más szavakkal, "lerészegedsz" - a Szellemben. 
Ezt a hasonlatot láthatjuk több helyen is az Újszövetségben. Pünkösd napján Péter megállt az összegyűlt tömeg előtt és azt mondta: "Nem részegek ezek, amint ti állítjátok." (Apostolok cselekedetei 2:15) 
A Szent Szellemmel újonnan betöltekezett hívők megrészegedtek Szellemben!

Ha valaki természetes szinten részeg, akkor gyakran énekel, és mindenkinek megköszön mindent! Észrevetted már, hogy egy részeg embert mintha semmi nem zavarna? 
Mondhatod neki: "Ülj le és hagyd abba az ivást!", de ő csak azt mondja: "Oké, köszi szépen."

De mi Szellemben részegedünk le - énekelve és hálát adva az Úrnak. Ez azért történik, mert nem az elménk és nem az érzékszerveink irányítanak minket, hanem a Szellem, mert Szellemben vagyunk.

"Részegedj le" - és maradj is részeg - a Szent Szellemben, és akkor egyáltalán nem lesz nehéz követned a következő vers utasítását: "Teljesedjetek be Szent Szellemmel... engedelmesek legyetek (rendeljétek alá magatokat) egymásnak Isten félelmében!" (Efézus 5:18.21)

Erre azt mondhatod: "Hát ha neked kellene együtt élned a házastársammal, te se bírnád ki." Akkor talán arra van szükséged, hogy gyakrabban részegedj le - töltekezz be Szent Szellemmel. Ha megfigyelsz egy részeget, nagyon valószínű, hogy azt látod, hogy teljesen engedelmes. Azt mondod neki: "Gyere ide!", és ő csak azt mondja: "Oké." Mivel részeg, szinte mindent megcsinál, amit mondasz neki.

Ugyanígy, ha lerészegedsz, és részeg is maradsz Szellemben, akkor alá tudod vetni magad Istennek és másoknak is.

Egy fiatalember egyszer elmondott nekem egy hasonló történetet. Nehéz időszak volt az életében. Több munkahelyen is dolgozott egyszerre, és nem szerette a főnökét egyiken sem. Közben eszébe jutott egy fantasztikus találmány ötlete. A probléma csak az volt, hogy nem talált senkit, aki hajlandó lett volna befektetni a megépítésébe.

Imádkozott a dologgal kapcsolatban és Isten azt kérdezte tőle: Miért van az, hogy te soha nem jössz ki rendesen egyik főnököddel sem? Azt válaszolta, hogy nem tudja, Isten pedig azt mondta neki: Megmutatom neked, hogyan viselkedj a főnököddel szemben.

Figyelt arra, amit Isten mondott neki, és elkezdett Isten szerinti módon viselkedni a főnökével. ű
Az egyik nap a főnöke meglátta a találmányát, és így szólt hozzá: "Fiam, segítek neked befutni, és fizetek is érte. Adok pénzt a találmányodra!"

Amikor Szellemben vagy, akkor alá tudod rendelni magad a főnöködnek, mert a Segítődtől, a Szent Szellemtől kapsz kijelentést arról, hogy hogyan kezeld a helyzetet. A kapcsolatok terén a legtöbb problémánk abból ered, hogy nem iszunk eleget ahhoz, hogy részegek maradjunk Szent Szellemben.

Könnyű eljönni a gyülekezetbe, és lerészegedni Szent Szellemtől. Összejövünk, imádjuk Istent, a Szellem pedig elkezd kommunikálni velünk. Isten azonban azt szeretné, ha otthon is lerészegednél a Szent Szellemben. Aki komoly ivó természetes szinten, az otthon is iszik!

Ne csak a gyülekezetben részegedj le a Szent Szellemtől, legyen nálad "az üveg" otthon is! Imádkozz nyelveken otthon, a munkahelyeden, és ahova csak mész! Nem tudom eléggé hangsúlyozni, milyen fontos Szellemben imádkozni, mert ez segít nyitva tartani a szellemedet ahhoz, hogy kommunikálni tudjon veled és te is Vele.

Ahogy már korábban beszéltünk róla, a Szent Szellemmel az imádáson keresztül kommunikálunk, ami nyitottá tesz bennünket arra, hogy meghalljuk a hangját, és nyelveken imádkozva, amin keresztül kijelentést kapunk Isten mély dolgairól.

Marilyn Hickey: Szent Szellem a te Segítőd -



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése