2022. november 13., vasárnap

ISTEN TÜZE VALÓSÁGOS

Isten tüze valóságos, és azok, akik éhesek és szomjasak, meg istalálják ezt a tüzet.
Sajnos azonban vannak olyan tanítások, amelyek miatt az emberek félnek a Szent Szellemtől, mert bizalmatlanságot el bennük a Mennyei Atyjuk felé. Ez elég szomorú!
A Mennyei Atyánk a leginkább bizalomra méltó személy az egész világmindenségben!
A János 3,16 azt mondja, hogy "Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte."

A Máté 7,9-11-ben pedig Jézus a következőket mondja:
"Avagy ki az az ember közületek, aki, ha az ő fia kenyeret kér tőle, követ ad néki?
És ha halat kér, vajon kígyót ad-e neki?
Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, akik kérnek tőle?!"

Ha Szent Szellemet kérünk tőle, az Úr bizonyára a Szent Szellemet adja.
A Szent Szellem a Szentháromság harmadik személye. Az Atyához és a Fiúhoz hasonlóan tele van irgalommal, szeretettel, kegyelemmel. Szelíd, kedves, szeretetteljes, könyörülő.
Nem azért jön, hogy erőszakoskodjon az emberekkel és rájuk erőszakolja az akaratát.

Gyakran hallottam, hogy az embereknek azt mondják, hogy vigyázzanak a Szent Szellemmel, mert könnyen megőrülhetnek.
Ezek hazugságok és rágalmak, amikkel az antikrisztus szelleme vádolja az egyházat, amiért az betöltekezik Szent Szellemmel és Isten erejében jár.

Előfordult már többször is, hogy azt kérdezték tőlem:
"Pásztor, nekem azt mondták, hogy a nyelveken szólás megszűnt, mert eljött a "tökéletesség", és már nincs szükség rá." Erre megkérdezem: "Milyen tökéletesség?" Mire azt válaszolják: "A Biblia."

Álljunk meg egy pillanatra ennél a félreértésnél.
Az 1 Korinthus 13,8-10-ben Pál így ír:
"A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszűnnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik. Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás: De mikor eljön a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik."

Pál ebben a fejezetben olyan utasításokat ad, amelyek célja az, hogy véget vessen a nyelveken szólással kapcsolatos néhány korinthusi gyülekezetben. Azt tanácsolta nekik, hogy az örökkévaló dolgokra figyeljenek elsősorban, és ne hangsúlyozzák túl azt, ami csak átmeneti.
Arra buzdított, hogy a szeretetet kövessék, mert a Szellem minden más ajándéka fölött az a legfontosabb dolog.
Az Úr visszatérésekor az ajándékok megszűnnek, legyenek akár próféciák, az ismeret beszéde, vagy más ajándék. A szeretet viszont mindig megmarad.

A 12. vers így szól:
"Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem."

Tehát a tükör az Isten Igéje, a Biblia. Az Urat még csak homályosan ismerjük ezen a tükrön keresztül, de amikor visszatér, szemtől szembe látjuk majd.
Nem logikus azt mondani, hogy a Bibliát látjuk majd szemtől szembe, hanem az Urat fogjuk szemtől szembe látni megdicsőült testben.
Akkor a prófétálás és a többi ajándék megszűnik majd Jézusnak, a Dicsőség Királyának jelenlétében. Addig azonban valamennyi ajándék, így a nyelveken szólás is értékes eszköz marad Isten Országának építésére.

Mahesh Chavda -


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése