2023. augusztus 30., szerda

HOGYAN LEHET VALÓDI VÁLTOZÁST TAPASZTALNI?🧡

,,🧡 Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra.,, 2 Kor. 4:16

A változás nem küzdelem, Isten nélküli emberi erőfeszítés, frusztráció, önutálat, önmegtagadás, bűntudat vagy a test cselekedetei által jön el. 
A változás az életünkben annak eredményeként jön, hogy Isten Igéje által megújul az elménk, és bízunk Istenben, hogy Ő az akarata szerint munkálkodik bennünk. Isten, aki elkezdte benned a jó munkát, be is fejezi azt (lásd Fil. 1:6).

Ahogy egyetértünk Istennel, és valóban elhisszük, hogy amit mond, az igaz, fokozatosan elkezd megnyilvánulni bennünk. Másképp kezdünk gondolkodni, aztán másképp kezdünk beszélni, és végül másképp kezdünk cselekedni. 
Ez egy folyamat, amely fokozatosan halad előre, és mindig emlékeznünk kell arra, hogy miközben ez zajlik, hálásak lehetünk olyan hozzáállással, amely azt mondja: “Isten apránként változtat meg engem, és amíg Ő munkálkodik, jól érezhetem magam.”

Hálaadó ima:
Atyám, köszönöm, hogy megváltoztatsz, és olyanná teszel, amilyenné akarsz tenni. Köszönöm, hogy befejezed a jó munkát, amit elkezdtél.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése