2023. szeptember 17., vasárnap

ISTEN FELTÉTLEN SZERETETÉNEK A TOVÁBBADÁSA🧡

,,🧡A gyűlölet viszályt teremt, de minden hűtlenséget eltakar a szeretet.,,  Péld. 10:12

Hála Istennek, Ő nem követeli meg tőlünk, hogy kiérdemeljük a szeretetét, és nekünk sem szabad ezt tennünk másokkal szemben. 
Fel kell ismernünk, hogy a szeretet olyasvalami, amivé válnunk kell; nem pedig olyasmi, amit egyszer teszünk, és aztán nem teszünk. 
Nem kapcsolhatjuk be és ki, attól függően, hogy kinek akarjuk adni, és hogyan bánnak velünk.

Néha azért imádkozunk, hogy képesek legyünk szeretni a nem szeretetreméltókat, és aztán mindent megteszünk, hogy elkerüljük a nehezen szerethetőeket, akiket Isten az utunkba küld. 
Vannak emberek, akiket kizárólag azzal a céllal küld az életünkbe, hogy dörzspapírként szolgáljanak számunkra. 

Nemcsak másoknak vannak durva élei, hanem nekünk is. 
Ha megtanulunk szeretetben járni a nem szerethető emberekkel, az egy fontos eszköz, amit Isten arra használ, hogy fejlessze szellemi érettségünket.

Hiszed vagy sem, hálásnak kell lennünk az életünkben lévő nehéz emberekért, mert segítenek nekünk: csiszolnak és finomítanak minket Isten használatára.

Hálaadó ima:
Atyám, hálás vagyok a lehetőségért, hogy ugyanolyan feltétel nélkül szerethetem az embereket, mint ahogy Te szeretsz engem. Segíts, hogy mindenkit szeressek – még azokat is, akikkel nehéz kijönni. Köszönöm Neked, hogy arra használod őket, hogy csiszolj és finomíts engem a Te használatodra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése